onsdag 30 september 2009

Sista dagen på september-månad. Imorgon börjar vinterhalvåret, och det gick inte att ta miste på i förmiddags när vi var på promenad. Nicole invigde overallen idag, och igårkväll när vi gick hem från Sophie & Therese, kom det "rök" i utandningsluften. Precis så kallt var det.
Idag har det vart full rulle här. Först promenad och fika hos oss med de andra mammorna, och sedan har Emma vart här. Vi lagade middag och drack vin och hade det trevligt som vanligt! Kan tipsa om ett supergott recept jag fick från Sophie & Therese häromdan;

Kokt pasta penne, stekt tacokryddad köttfärs (alt. quorn-färs) och tärnad fetaost blandas i ugnsform med sås av lika delar creme fraishe och grädde plus lite chilisauce.
Strö över ännu mer fetaost och ev. riven ost.
In i ugnen en stund.


Superlätt. Supergott!

tisdag 29 september 2009

Lite bilder från i lördags...

söndag 27 september 2009

Gårdagens tjejmiddag blev lyckad! Som jag var rädd för, fick jag stressa som en tok precis innan girlsen droppade in vid sextiden. Maten fick bra kritik och när desserten var uppäten kände jag lättnad. Puh, I did it! Tre-rätters för 11 pers och vi fick till och med plats runt bordet!
Efter maten följde några timmar med musik, tjejsnack, dricka, snacks och paketöppning. Fick massa jättefina, skojiga presenter. Kändes som man var liten och fyllde år igen!
Sedan bar det av in mot stan, till Deep nu igen :) Jag var helnöjd med hela kvällen och det var så skoj att nästan alla följde med ut, och att de flesta av mina närmaste tjejkompisar nu fått träffas.

Idag har vi inte haft mycket för oss. Tiden har sprungit iväg, men så fick jag ju en lång sovmorgon oxå. Resten av kvällen blir till att spendera i soffan med chips-rester från gårdagen och "Kommissarien & havet". Vi gillar ju annars kriminaldeckare, men blev riktigt besvikna på första delen. Inte mycket till humor och dessutom var det något fuffens med ljudet. Som att det var pålagt felaktigt i efterhand, så alla röster verkade dubbade. Otroligt störigt! Men jag tänkte ge det en chans till och hoppas på bättre avsnitt denna gången...

Ha en trevlig kväll och tack alla tjejer för igår!

lördag 26 september 2009

Hela gårdagen var det full rulle. Först var pappa här med en fin blomma och en mixer hans kompis "råkade" fått dubbeluppsättning av. Jag mixade ju sönder min förra mixer för några veckor sedan, så det var ju sjukt passande att jag fick en ny bara sådär. (Dom visste inte alls om vad som hänt min förra mixer, utan hade fått en extra och därför erbjöd mig den ena!)
Sedan åkte jag in till stan för att panikleta kläder för morgondagen. Hade verkligen ingenting att ha på mig! Hittade tre klänningar och kunde inte riktigt bestämma mig, så alla tre fick följa med mig hem. Dom var ju ganska billiga så jag tyckte gott jag kunde unna mig det efter att knappt ha shoppat något (till mig själv) det senaste året.
En snabb runda på systemet och kom sedan hem precis lagom till framdukad lunch, perfa!
Sedan kom Stefans mamma och morfar och hälsade på oss och grattade mig i efterskott.
När dom gått städade jag ännu mera och handlade det mesta inför middagen idag. Sedan fixade jag desserten. När jag äntligen var klar med allt kändes det som det blitt mitt i natten, men den var bara runt tolv. När jag sedan kom i säng kunde jag inte ens somna, och det händer typ aldrig mig annars.

Idag har jag vart och handlat det sista och solat en snabbis. Så nu är min kropp en liten svag nyans mindre vit åtminstone.
Har nu fem timmar på mig att förbereda maten och mig själv. Känns rätt så lugnt än så länge, men jag kan slå vad om att jag senare kommer vara tokstressad som alltid, och förbanna mig själv att jag ens slösade tid på detta inlägg och andra onödigheter...


ETT JÄTTESTORT GRATTIS
PÅ FÖDELSEDAGEN THERESE!

Vi syns sen!


torsdag 24 september 2009

My & Hannes kom hit imorses och käkade frukost med oss. Sedan var My iväg en snabbis och jag fick hålla koll på två barn en stund. Gick bra tycker jag allt, men det var nästan lite svettigt emellanåt :) Hade nog vart lite lättare om jag känt att vårt hem var helt 100% barnsäkert, men vi är ju inte där riktigt ännu. Nicole är ju inte lika rörlig och aktiv som Hannes så att säga, så hon tar sig inte så långt från filten man satt henne på. Därför har vi inte ännu behövt tänka på hur mycket saker vi har överallt som små barn kanske inte skall pilla och leka med. Men det är på gång, det märker vi. Hon har ålat sig bakåt ett tag nu och igår, och även idag, har hon vid några tillfällen lyckats ta sig ett halvt krypsteg framåt också! Hon tar sig upp i en fin krypposition med knäna, men det är inte lätt att komma framåt också...

Just nu läser Stefan
Fantomen-tidningar för Niocle och det ser så mysigt ut att jag egentligen också vill lägga mig brevid i sängen och lyssna. Men jag har en hel del måsten att göra först. Alla dessa måsten jämt. Jag måste skruva ihop inäggsskivorna till matbordet plus den sista stolen. Jag måste göra en spellista på Spotify med partylåtar. Jag måste skriva en inköpslista på allt jag behöver handla inför lördagen.
Imorgon kommer Stefans mamma hit och hälsar på, så jag får försöka hinna med så mycket jag kan ikväll. Om jag känner mig själv rätt kommer jag vara superstressad både imorgon och på lördag. Som vanligt.

onsdag 23 september 2009

Sådär ja, nu är här fint igen! Nästan hela dan igår gick åt till städning och jag hoppas innerligt att vi lyckas hålla det såhär tills min tjejmiddag på lördag. Så att det bara är att dra ett snabbt svep med dammsugarn innan mina gäster kommer. För det behövs ju typ varannan dag, det går inte att komma ifrån. Hade vart toppen om det höll sig så här städat en hel vecka, för nästa onsdag kommer alla mammorna och barnen till oss igen. Brukar alltid inleda städningen Allan dagen innan varje gång de kommer hit, för man vill ju presentera ett fräscht hem när alla små krabater krälar omkring och suger på allt. Och varje gång blir samma sak; jag är superstressad och jäktar fram till midnatt. Att man aldrig kan börja i tid. Eller åtminstone inte vara en sån förbannad tidsoptimist med allt man gör.

Idag skall jag och lillskruttan hälsa på mamma/mormor på hennes jobb och sedan följa med henne hem. Skall bli mysigt!

tisdag 22 september 2009

Jippi, idag blev det regn som vi önskat oss! Här står nämligen städning på schemat och jag & Nicole har vart uppe och tvättat och donat i flera timmar redan. Hoppas den här lilla fröken snart vill vila en stund, så det blir mer gjort...

måndag 21 september 2009

Idag har jag och lillan promenerat i Slottskogen med hennes små kompisar och deras mammor. Sedan blev det fika hos Anna & Benji. Numera är fikan på våra träffar inte lugn och uppiggande. Snarare ett stressmoment att hinna få i sig kaffet och bulle innan någon unge kommer nära och riskerar att välta ut något. Jag satt på helspänn och vaktade min kopp, och kände mig som ett rovdjur som vakar över sitt nyfångade byte, när de snabba små liven kravlar sig allt närmare. Speciellt när det kom flera bebisar samtidigt, en från varje håll, som om de hade gjort upp nån liten kupp...

På hemvägen gick vi förbi Netto och handlade lite. När vi var hemma igen kände jag mig supertrött och tänkte ta tillfället i akt att hinna vila en liten lur, men givetvis skulle Nicole vakna just då. Så det var bara att göra middagen klar till henne istället. Och hör och häpna; nästan en hel stor puréburk slank i den lilla kroppen. Så gott som helt utan krångel. Och likaså gröten imorse och lunchen i förmiddags! Gissa om jag vart glad? Ingen blir gladare än oss om det äntligen börjar vända nu, för hon har krånglat med maten i en hel månad nu...
Idag körde vi en sväng till Kållered och kollade i butiker. Dreglade lite över en ny platt-tv bland annat...
Sedan lämnade vi tillbaka bilen och fikade med farmor & farfar. Min genomsnälla brorsa skjutsade hem oss. Som vanligt, gulle dig! :)
Resten av kvällen har jag & Nicole spenderat hos Sophie & Therese med Anna. Myste på ännu mer godsaker (fan! måste skärpa mig snart alltså. Men det är inte lätt att stå emot när man hela tiden blir bjuden på fika vart man än går ...), gjorde svåra ord-tester på datorn och pratade utbildningar och sånt...
När jag kom hem insåg jag hur förjävligt det såg ut här hemma och jag fick typ panik. Började plocka och plocka som bara den. Hamnade i en sån där härlig städpsykos och kunde inte sluta, utan bara rensade bland allt som kom i min väg. Stefan blev också smittad och började röja bland alla sina data-grejer. Nu har han fyllt hela vår säng med prylar, så jag får nog vänta en stund med att lägga mig. Lika bra att ta tag i tvättsorteringen istället, det sista kvar man kan städa på utan att väcka grannarna...

lördag 19 september 2009

Visst blev det fint väder som vi önskat, så vi packade med oss picknick och styrde kosan mot skogen. Det var meningen att vi skulle hitta jättemycket svamp att gotta oss med till höstkvällarna vi har framför oss, men det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Nicole sov ingenting på hela förmiddagen utan deckade precis lagom till hon placerades i bärmesen på min rygg. Den fungerade inte så bra att sova i för hennes huvud guppade fram och tillbaka, så det blev ingen lång tur i skogen. Fick bara med oss lite taggsvamp hem.
Sedan stannade vi vid en liten sjö och mumsade i oss vår matsäck med revbenspjäll, mackor med god Stefanlagad skaldjurssallad och sedan kaffe på det. Underbart!
På hemvägen hälsade vi på Stefans pappa med familj och sedan hans morfar Pelle.

Nu är vi nyss hemkomna och skall mysa på kräftor och ännu fler revbenspjäll. Härliga helger!

fredag 18 september 2009

Idag fyller jag 26 och har härmed varit vuxen ett helt år! Tycker att jag klarat av det rätt bra faktiskt, fött barn och allt...
Imorse hämtade Jenny upp mig & Nicole och sen bar det av hem till Lisen och hennes små kids i Ytterby. Lille Jonatan blev väldigt förtjust i Nicole och ville krama henne hela tiden, jättegulligt!
Sedan hälsade vi på farmor & farfar och lånade med deras bil. Imorgon hoppas vi på finfint väder och en härlig utflykt nånstans.

Nicole somnade precis så nu väntar film och massa gott med älskling. Ha en trevlig kväll allihopa!

torsdag 17 september 2009

Dagen började vi med en promenad i Slottskogen, mötte upp My & Hannes vid halv tio-tiden. Småpluttarna fick gunga för första gången. Dom verkade gilla det, men Nicole var nog lite för trött för att uppskatta det ordentligt. Hannes älskade det och ville inte gå hem :)
Sedan följde vi med dem hem och där fastnade vi flera timmar. Kom hem för en stund sedan och har inte hunnit så mycket mer än att laga middag och småplockat lite... som vanligt. Fattar inte hur en så liten familj, och där dessutom båda de vuxna har rätt så okej ordningssinne, kan stöka ner så mycket hela tiden?! Jag dammsuger flera ggr i veckan och tycker bara vi plockar och plockar, inte stökar och stökar... Lik förbannat är det inte den ordning och reda man önskar sig ändå. Fast mycket är faktiskt katternas fel. De j*la håriga katterna som stökar och hårar överallt. Ett litet tips till dig som nån gång funderar på att ta hem en liten, oemotståndligt gullig kattbebis; GÖR DET FAN INTE! De är visserligen hur söta och skojiga som helst (i alla fall i början), men du kan inte ha ett "fint" hem på typ 15-20 år... tänk på det!

Hoppas gubben min kommer hem strax, då blir det tacos!

onsdag 16 september 2009

Vad skall man hitta på idag då? Liten mår bättre och jag är sjukt uttråkad. Har inte kommit ut och aktiverat oss på flera dagar nu i väntan på att Nicole skall friska till sig ordenligt. Men det har nog varit nyttigt för mig, att ha lite tråkigt. Så kanske jag kan bli lite mer inspirerad till att komma ut i plugg- eller arbetslivet igen när mammaledigheten är slut. Alla verkar känna att efter ett tag blir det tråkigt att bara gå hemma med sitt barn. Alla verkar längta till att börja få jobba igen fram mot slutet av sin långa ledighet... Men inte jag. Jag har inte haft ett dugg tråkigt hemma med mitt barn, vi har ju hittat på saker och träffat folk nästan varje dag. Hur skall jag hinna tycka det blir långtråkigt, det har ju vart den bästa tiden i mitt liv! Får nog helt enkelt börja ha lite tråkigare på dagarna, så jag förmildrar den kommande separationsångesten från min mammaledighet... Vill inte, vill inte, vill inte! Vill bara kunna pausa tiden lite... några veckor... några månader... några år??!

tisdag 15 september 2009

I natt snarkade Nicole lite grann och man kan ana svagt i bakrunden när hon andas att hon är lite småsnörvlig. Typiskt, jag som trodde hon var frisk ju. Märkligt att först ha feber och sen bli förkyld. Brukar ju vara tvärtom, men antar att de kan vara så ibland på de här mindre modellerna. Fick iaf avboka alla veckans planer; igår skulle vi träffat Emma, idag hälsat på mammas jobb och imorgon dejt med våra mammor och småpluttar.
Snart kommer Jenny hit och dricker kaffe med mig och resten av dan skall vi nog hålla oss inne så hon blir frisk. Typiskt att det skall vara så himla fint väder nu då... Men det är väl kanske bra att jag tvingas fortsätta ta tag i letandet efter utbildningar då istället... Har en hel drös plommon här att ta tag i också. Blir nog hemmagjord sylt och puré till Nicole...

måndag 14 september 2009

Idag är min lilla goding 8 månader! Min mamma sa när hon var pytteliten och nyfödd (Nicole alltså) och vi skulle till BVC första gången, att jag kommer tycka alla 8-månadersbebisar vi möter kommer se jättestora, plufsiga och nästan groteska ut. Och mycket riktigt var det så när jag stod där med mitt pyttelilla, alldeles färska knyte och mötte föräldrar med de stora, omtalade 8-månadersbebisarna. Och dom sa alla - Åh jag minns när min lilla var sådär liten.... Men det går så fort, räkna med det!
Jag tänkte att tiden säkert kommer gå snabbt, men hallå?! åtta långa månader pratade vi ju ändå om. Jag kan nu lugnt hålla med, tiden har gått på tok för fort. (Vill tillägga att jag inte längre tycker att 8-månaders bebisar är så stora och groteska, i alla fall inte min lilla plutt :) )

Nicole mår bättre idag, nästan feberfri. Hon har dock tagit en väldigt lång tupplur nu, så helt kry kanske hon ändå inte är ännu. När hon vaknar blir det lunch och jag skall inte truga och bli det minsta irriterad. Vill hon inte blir det välling och fruktpuré en dag till... (Har fortfarande sjukt dåligt samvete...)
Efter lunchen skall vi ta oss ut en promenix för lite frisk luft. Sedan skall jag återgå till sökandet i denna enorma utbildnings-djungel... Vad tusan vill jag bli när jag blir stor??!

söndag 13 september 2009

Min lilla bebis skall få leva på fruktpuré och välling nu... Åtminstone i ett par dagar, för lilla stackarn fick feber igårkväll. Snacka om att jag haft dåligt samvete efter att ha varit så irriterad på hennes matvägran igår. När jag var på väg hem till Karin igårkväll tyckte Stefan att hon verkade hängig och varm. Tempen visade 38.8. Jag tänkte först att det var lika bra att åka hem, men efter en alvedon, kall välling och några skedar glass, meddelade Stefan att läget var under kontroll och hon var lika pigg som vanligt. Hade vi haft barnvakt hade jag inte tvivlat en sekund, utan vänt hem på direkten. Men nu var hon ju ändå i tryggt förvar med sin pappa och han lovade att ringa om hon blev sämre. Så jag försökte intala mig själv att jag kanske inte var nån värdelös mamma som inte åkte hem med en gång ändå... Dom hade lekt och myst och sedan sov hon hela natten som vanligt.
Hos Karin var det trevligt och hon hade ordnat jättemysigt med massa gott tilltugg. Vid midnatt gav vi oss ut en sväng och det blev Deep nu igen. Var väl inte en sån där superrolig utgång som jag blivit bortskämd med de senaste gångerna, men det var länge sen jag var ute med Karin & Ylva, så vi hade jätteskoj ändå!

Dagen har varit lugn och vi hade väl egentligen velat komma ut i fina vädret, men lillan har fortfarande feber och det är väl ingen bra att idé att släpa ut henne när hon inte är i toppform antar jag. Så det blir hemmamys och ompyssling för hela slanten. Ikväll skulle en ny serie börja; "Kommisarien & havet". Verkar påminna om "Beck" & "Wallander", och det tackar vi ju aldrig nej till.
Ha en trevlig söndag gott folk!

lördag 12 september 2009

Krångel krångel krångel... Min lilla dotter vill tydligen bara leva på fruktpuré och välling. Det vill inte hennes föräldrar. Hoppas innerligt att detta trotset snart går över för jag blir verkligen skogstokig! Har testat alla tänkbara knep och hon går inte längre på dem :(
I övrigt har det varit en bra dag, bortsett från de många timmar vi tillbringat med barnmat, skrik och sura miner. Jag och lillan har tagit en promenad i det fina vädret och vart i affären en sväng.
Ikväll skall jag hem till Karin. Där blir det förfest och jag skall dricka goa drinkar och ha skoj. Sen blir det utgång!

fredag 11 september 2009

Idag är det fredag och då skall man mysa! Tråkigt nog somnade hela min lilla familj redan vid åtta-tiden. Stefan var dödstrött efter jobbet och Nicole var inte den piggaste hon heller. Så vi har inte hunnit så mycket mer ikväll än att käka pizza. En kebabpizza special `a la Stefan, som verkligen är himmelskt god. Resten av kvällen har jag tvättat (ja, nu igen!) och kollat på TV.
Dagen spenderade jag och Nicole i farmor & farfars kolonistuga. Solen sken som bara den och jag höll nästan på att svettas ihjäl i mina mörka jeans. Hann med några omgångar dunka och det va skönt att få kortspela av sig lite, för Stefan nästintill hatar ju att spela kort. Det är hans stora minus, i övrigt är han bra ;) Men han offrade sig faktiskt häromkvällen och jag fick med honom på att "bara spela en liten stund i alla fall"...

Våra efterlängtade möbler till vardagsrummet kom igår. Ett soffbord och TVbänk i samma serie. Jag är supernöjd och det kändes underbart att äntligen få packa upp de sista flyttkartongerna med filmer och CD-skivor, som för övrigt varit vårt soffbord tillsammans med ett lakan och trätrall det senaste året...
Nu är det bara platt-tv och kanske några matchande prydnadsgrejer kvar att införskaffa innan vårt hem är helt klart! Sedan kommer vi säkert komma på fyrtiotusen andra prylar vi bara MÅSTE ha...

Börjar känna mig lite seg i bollen nu, så det blir nog läggdags för mig med om en stund. Tror dom här snarkningarna jag hör i bakgrunden har någon slags tröttande effekt på mig...

torsdag 10 september 2009

Idag gick jag & Nicole en promenad i Slottis med Helen från mammagruppen & hennes små tvillingar. Och vilket underbart väder vi fick! Det är man ju inte bortskämd med. Vi avslutade med en kaffe på Zenits uteservering och det riktigt stekte i solen. Hur skönt som helst verkligen!
Nu sitter jag och mini här och väntar ivrigt på Stefan som skall komma hem med de nya vardagsrums-möblerna! Äntligen! Är så spännande! Uppdaterar snart hur det blev...

onsdag 9 september 2009

Idag har jag och Nicole haft en riktig lat-dag. Vilat oss flera timmar mitt på dagen och sedan mest bara ätit och lekt. Emma var här och hälsade på oss på eftermiddagen. Vi lagade middag, drack kaffe och hade det mysigt. Nu har klockan redan hunnit bli kväll och Nicole ligger nedbäddad redo för att sova. Jag kommer nog inte lyfta många fingrar mer idag och istället tillbringa kvällen framför dumburken...

tisdag 8 september 2009

Idag har vi haft besök av Hannes och My. Barnen har lekt lite grann och deras morsor sörplat kaffe. Jenny kikade förbi på en kopp också. Har rensat ut ännu en låda av mitt skräp i byrån så Nicole nu får ytterligare en stor låda till sina kläder. Nu är alla höstkläderna fint sorterade och alla sommarkläderna bortplockade. Känns sorgligt, hann ju inte använda dem alls mycket. Flera av dom små söta shortsen jag köpte mitt i sommarn har hon inte ens använt en endaste gång...
Sen har vi inte hunnit så mycket mer här. Sjukt, men sant. Blir väl kanske så när det går åt minst en timme till att truga i henne lunch och sedan lika länge för middagen. Och inte tala om all tid man lägger på att rengöra stolar, bord och små bebiskroppar från allt detta kladd hela tiden. Matkrånglet är för tillfället ett stort problem här och lilla fröken testar mina nerver vid varje måltid. Jag går bananas snart :) Barnmorskan kallade mig "lugnet själv". Hon skulle bara veta hur nära jag är ett sammanbrott. Hon skulle bara våga läsa mina tankar...
Det är ju tur att Nicole är så himla sockersöt annars vet jag inte riktigt vad jag tagit mig till...
En vanlig morgon hos oss:
Jag vaknar av att en liten kropp i sängen bredvid vänder och vrider på sig. Hon småpratar lite med sig själv och suckar lite småuppgivet då och då.
Nu är det morgon, klockan är runt åtta och det är dags att vakna. Jag sticker ner huvudet i spjälsängen och möts av ett stort härligt leende. Jag smälter och känner, som säkert alla föräldrar, att jag måste fått världens goaste bebis. Jag lyfter över min lilla docka till vår säng. Jag kollar på klockan. 07.59. Man kan nästan ställa klockan efter Nicole. Senaste tiden har hon vaknat klockan åtta varje morgon, plus/minus tjugo minuter. Spelar ingen roll vilken tid hon somnat kvällen innan, om det så är halv åtta eller närmare elva, hon vaknar alltid vid åtta ändå. Perfekt tid tycker hennes mamma!
Hon får några klunkar mjölk, men tramsar mest. Jag trugar och försöker härda ut, det sägs ju vara ett litet skydd mot den förbannade svininfluensan. Och då får man ta varje chans man får att försöka skona sin lilla älskling från detta hemska.
Vi busar lite och sen går vi upp och käkar gröt.
Jag vill att varje morgon för resten av mitt liv skall vara såhär! Jag vill ALDRIG MER behöva gå upp i ottan, stressa röven av sig och virra omkring hemma och försöka få mig plus bebis klar för jobb och dagis. Jag vill inte börja stressa igen. Jag vill vara mammaledig RESTEN AV MITT LIV! :)
Men jag vill ju inte ha en familj i klass med "familjen annorlunda"-familjerna. Jag vill inte föda tio barn och behöva vara gravid större delen av mitt vuxna liv.
Kanske är det dax att komma på vad jag vill bli när jag blir stor. Och utbilda sig i hopp om att en vacker dag få ett roligt jobb. Då kanske inte de där stressiga, trötta morgnarna kommer kännas lika förjävliga...

måndag 7 september 2009

Idag har jag vart huslig och spenderat fem timmar vid spisen.
Ja faktiskt, i fem långa timmar gjorde jag olika sorters puréer. Nicole, som bara vilade en liten halvtimme på hela dan, fick vara med i köket hela tiden. Hon fick för säkerhets skull provsmaka såserna innan de blandades med maten. Betyget blev godkänt; "mmm". Men när såserna blandas med övrig mat och man kan ana små små söndermalda bitar börjar krånglet. Hulkningar och rysningar. Dreggel och grimaser. Jag blir så trött... Enligt den här lilla damen skall all mat vara så slätstruken och bitfri som möjligt. Hade hon fått bestämma själv hade hon säkert levt på bara gröt och välling. Och fruktpuré då såklart :)
Jag mixade noggrant. Extremt noggrant. Så noggrant att mixerjäveln fick värmeslag och dog. Stefan säger att den kan gå att laga. Om inte blir jag grinig.
Nu håller jag alla tummar och tår att mestadels av maten skall falla lillfröken i smaken. De små skedar hon fick tjuvsmaka på verkade slinka ner rätt så bra ändå. Förutom sötpotatismoset med köttfärs, som jag tippade skulle bli en stor favorit. Men icke :(

Räknar ju med en del svinn, men om
jag behöver truga i henne all mat ger jag upp... Då är det fan inte värt det!


söndag 6 september 2009

Idag har vi fått lite sol på oss. Äntligen! Efter två långa dagar inomhus följde vi med My & Hannes på picknick i Djurgårdsparken. Sedan handlade vi lite mat och styrde kosan hemåt. Vet inte riktigt hur dagen kan ha flugit iväg så fort, men det gör ingenting för jag fick ju gjort så himla mycket igår. Nu skall jag fortsätta softa, kanske blir någon film eller annat pyssel... Imorgon är en dag helt utan planer än så länge, så vi får väl se vad den har att erbjuda.

lördag 5 september 2009

Idag har jag banne mej vart riktigt duktig! Har nästintill storstädat hela lägenheten, tvättat åtta maskiner, vikt allt, bytt lakan och vart nere med grejer i källarn... Dessutom har Stefan behövt jobba vid datorn hela dagen, så jag har fått underhålla Nicole mellan varven. Hon har som skönt var tagit två långa tupplurar, så jag hann med allt jag ville. Hoppas hon kan sova bra i natt ändå.
Nu skall vi käka kvällsmat och sen skall jag ta en välbehövlig dusch. Kommer nog somna ganska gott sen... Godnatt!

fredag 4 september 2009

Nicole lekte tittut förut, alldeles av sig själv! Hon drog täcket över huvudet, drog ner det igen och kollade på mig med busig blick. Tittut!, började jag, och då upprepade hon samma rörelser om och om igen. Sophie, du undrade ju när dom börjar göra saker medvetet. Detta var medvetet, helt klart. Hon visste mycket väl vad hon höll på med :)

Kvällen verkar bli lugn. Vi har precis vart i affärn och handlat en påse godis som jag får belöna mig med om jag drar en svängom med dammsugaren. För det är välbehövligt kan jag lova. Stefan kommer strax hem från ett möte och lär nog tvärdecka på direkten, så han kan vi nog inte räkna med ikväll. Han har jobbat vid datorn hela gårdagen och hela natten. Inte fått en enda blund till sömn och sedan vart i möte hela dan. Att man orkar??!
Nä nu skall jag busa lite med min trollunge innan jag tar tag i allvaret... Hoppas ni får en trevlig fredagkväll!
Igår var jag & Nicole och hälsade på i farmor & farfars kolonistuga. Det var mysigt, men deras trädgård kändes alldeles höstig. Jag vill egentligen inte acceptera att det redan är höst. Att sommaren gick så fort och att det inte blev mycket till sommarväder. Men det är väl så det är nuförtiden och jag antar att man bara får finna sig i det så länge man bor kvar i Sverige...
Fint äppleträd hade dom i alla fall fått detta året, massor av röda äpplen. Fick med mig en trave jag tänkte baka kaka av.
Vi spelade som vanligt några omgångar Dunka i trädgårn. Plötsligt gick några läkare förbi och farfar skriker då -Göm korten! Jag och farmor fattar ingenting och han säger igen att -ni måste väl i alla fall inte sitta och skylta med dem? Jag och farmor skrattar i typ en kvart och farfar erkänner sedan att det kanske var lite lustig reaktion från honom. Han försvarar det med att det var som nån liten flashback från när han låg i lumpen och det ansågs fult att spela om pengar. Tokiga gubbe!
På eftermiddagen fikade vi med några kompisar och det var ju trevligt som vanligt.
..


Idag skulle vi umgåtts med "våra mammor" men jag har fått skoskaven från helvetet, så det blev inget med det :( Har aldrig var med om liknande i skoskavsväg, och då är jag ändå rätt så härdad vid det här laget. Har en blåsa större än en enkrona som är fylld av gulaktig sörja och det gör så förbaskat ont att jag knappt kan stå på foten. Farmor tyckte bestämt att jag skulle gå til vårdcentralen så dom kunde "fixa det". Men att gå dit för skoskav känns ju lite mjäkigt. Nä, då går jag hellre hemma och svär och grymtar, och tycker lite synd om mig själv...

onsdag 2 september 2009

Har ju glömt berätta nåt viktigt ;) Nicole började igår byta ut "nananana" mot "mamamama" och jag tolkar detta stolt som att hon kan säga mamma nu!
Igår viskade hon även efter mig "papapapa" och imorse när hon vaknade sa hon högt "papapapa". Gissa om Stefan oxå blev fånigt glad?
Vi vet ju mycket väl att hon inte har en aning om vad hon säger, men man blir ju så löjligt glad som förälder ändå!

Nu skall vi strax bege oss ut i höstvindarna på promenad. Sedan får vi väl börja ta tag i allvaret här hemma och tvätta och städa lite grann. Om vi inte smiter iväg till farmor och farfar en stund istället...

Idag fyller min söta lilla Sara år! Stort grattis till dig!
HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA!

tisdag 1 september 2009

Idag har vi promenerat in till centrum med Hannes & My. Stannade till på Cigarren för lite färdkost för de små och kaffe för dom stora. På hemvägen hoppade vi på vagnen och var hiskeligt nära att åka fast för tjuvåkning! Det var verkligen inte alls meningen att tjuvåka faktiskt... Vi var fullt upptagna med att lirka in båda barnvagnarna så smidigt som möjligt för att inte ta upp massa plats. Sedan satte vi oss bara ner och fortsatte vår konversation och glömde helt av att stämpla. När vagnen hunnit köra typ en halv hållplats står plötsligt en civil kontrollant framför oss och skall se på färdbeviset. Jag förklarar oss och han köper tillslut vår story efter arga blickar och en suck. Puh säger jag bara, det var nära ögat. Hade vägrat punga ut dryga tusenlappen för sådant klanteri när man till och med har stämpelkort! Aldrig!
Vi följde med Hannes & My hem och blev bjudna på lunch. Nicole dissade Mys hemmalagade kycklinggryta och jag fick försvara det hela med att hon krånglar med all burkmat just nu :) Det var nog egentligen jättegod mat tror jag! Fick bli napptricket även idag. Jag hoppas verkligen hon slutar upp med dessa dumheterna snart för det gnager på tålamodet kan jag lugnt erkänna.
Var förresten på drop-in på BVC imorses för vägning och mätning av lilla fröken. På 1½ månad hade hon växt 2½ cm och gått upp ett halv kilo i vikt. Det tyckte jag lät lite lite, så nu skall jag allt göda henne lite bättre :) De nya siffrorna är 68½ cm och 7690 gram.

Kvällen har vart lugn, har läst lite tidning, surfat och lagat kvällsmat. Blev smörstekta kantareller på minibaguette och halloumiost med rödlök och basilika. Mumsfilibaba!
Vi skall nog ge oss ut på svampplockning nån dag, de vi åt ikväll var tyvärr på konserv men fick duga så länge...
Nu väntar sängen och en bok jag inte brytt mig allt för mycket om det senaste. Godnatt!