onsdag 9 november 2011

Recept

Vi testade den här rätten idag, från en av Ica's tidigare "billiga veckan"-menyer. 
Supergott och lättlagat!

  • Svårighetsgrad: Medel
  • Tillagningstid: Under 30 min
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 port ris 
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 röd paprika
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 burk strimlade bambuskott (à 200 g)
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1/2 dl vatten

Till servering

  • 1 dl jordnötter

 

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kyckling, urkärnad paprika och ansad purjolök i strimlor.
  3. Bryn kyckling och paprika i oljan i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Låt bambuskotten rinna av och lägg dem och purjolöken i stekpannan. Häll över sweet chili och vatten, stek på svag värme tills kycklingen är klar.
  5. Servera kycklingen med ris och toppa med jordnötter. 
  6. (Vi klickade även på lite extra sweet chilisås vid servering.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar