Vi testade den här rätten idag, från en av Ica's tidigare "billiga veckan"-menyer.
Supergott och lättlagat!
- Svårighetsgrad: Medel
- Tillagningstid: Under 30 min
- Portioner: 4
Ingredienser
- 4 port ris
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 röd paprika
- 1/2 purjolök
- 1 msk olja
- salt och peppar
- 1 burk strimlade bambuskott (à 200 g)
- 1 dl sweet chilisås
- 1/2 dl vatten
Till servering
- 1 dl jordnötter
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär kyckling, urkärnad paprika och ansad purjolök i strimlor.
- Bryn kyckling och paprika i oljan i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar.
- Låt bambuskotten rinna av och lägg dem och purjolöken i stekpannan. Häll över sweet chili och vatten, stek på svag värme tills kycklingen är klar.
- Servera kycklingen med ris och toppa med jordnötter.
- (Vi klickade även på lite extra sweet chilisås vid servering.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar